Menu

Jojobový olej, tekutý rostlinný vosk

Přidáno 4.6.2024 15:07.02 Počet shlédnutí 22

Jojobový olej je tekutina pocházející ze semen rostliny Simmondsia chinensis (jojoba). Přestože se nazývá olej, ve skutečnosti je to tekutý rostlinný vosk a v lidovém léčitelství se používá k řadě onemocnění.

Jojobový olej v bio kvalitě

Simmondsia chinensis (jojoba) je keř pocházející z jižní Arizony, jižní Kalifornie a severozápadního Mexika. Olej ze semen používají například domorodí Američané k léčbě vředů a modřin.

Dnes se běžně používá k léčbě akné, psoriázy, spálení od slunce, a popraskané pokožky. Používají ho i lidé, kteří plešivají, protože podporuje opětovný růst vlasů.

Mnoho lidí ví, že právě jojobový olej je základním nebo nosným olejem, přidáním esenciálních olejů do tohoto oleje si vyrobíte skvělé přírodní produkty, které použijete při péči o pokožku a vlasy.

jojobový olej na vlasy

Co je jojobový olej?

Olej pochází ze semen jojobového keře a je získán lisováním za studena, metodou, která pomáhá udržet jeho nutriční hodnotu.

Jojobový olej se skládá z téměř 98% čistých vosků, uhlovodíků, sterolů a vitamínů s malým množstvím triglyceridových esterů. Obsahuje také prospěšné složky včetně vitamínu E, komplexu vitamínů B, křemíku, chromu, mědi a zinku.

Má velmi vysoké procento jódu na úrovni 82%, což dává jojobovému oleji jeho unikátní sílu. Obsahuje také tři mastné kyseliny: erukovou (13,6%), gadoleinovou (71,3%) a olejovou (11,2%).

Voskovitá látka jojobového oleje, jakmile se aplikuje na povrch pokožky, způsobuje, že vnější buňky pokožky vytvářejí bariéru vlhkosti, jako je kožní maz.

Olej má také řadu dalších použití, včetně farmaceutických přípravků, jako jsou kosmetické, topické a transdermální produkty.

Výhody jojobového oleje jsou velmi široké, od produkce kolagenu až po antioxidační a protizánětlivé vlastnosti. Co odlišuje jojobu od jiných olejů, je, že je to voskový ester namísto oleje, díky čemuž je extrémně stabilní.

Jojoba je také hypoalergenní a nekomedogenní, což znamená, že existuje nízké riziko alergických reakcí a ucpaných pórů. Kromě toho má antiseptické a antibakteriální vlastnosti.

Význam vitamínu E v oleji

Vitamin E hraje roli antioxidantu. Posiluje stěny kapilár a zlepšuje vlhkost a elasticitu, přičemž působí jako přirozená živina pro zvrácení stárnutí v těle. Studie ukazují, že vitamín E pomáhá snižovat záněty v těle i na pokožce a pomáhá udržovat zdravý a mladistvý vzhled.

Tyto antioxidační vlastnosti jsou také užitečné, když jste vystaveni cigaretovému kouři nebo ultrafialovým paprskům ze slunečního záření, čímž chrání před rakovinou kůže.

Při použití jojobového oleje se vitamín E absorbuje epidermou a může se použít k léčbě spálení od slunce, které je jednou z hlavních příčin rakoviny kůže.

Jelikož urychluje regeneraci buněk, lze jej použít ik ošetření jizev, akné a vrásek. Výhodou vitamínu E je také schopnost zahustit vlasy. Je to způsobeno jeho antioxidačními a zvlhčujícími vlastnostmi.

Jojobový olej obsahuje vitamíny skupiny B

Vitamíny B působí jako antioxidanty a pomáhají tělu bojovat proti volným radikálům a poškození buněk. Jsou skvělé pro kůži a pro přirozené udržování hormonální rovnováhy.

Vitamin B5 (nazývaný kyselina pantotenová) například pomáhá při léčbě kožních reakcí z radiační terapie a může urychlit hojení ran a řezných poranění. Je také známo, že oddaluje projevy předčasného stárnutí, jako jsou vrásky a tmavé skvrny.

Údaje shromážděné ze studií naznačují, že kyselina pantotenová vyvolává urychlující účinek na normální proces hojení díky určitým mechanismům, které pomáhá kontrolovat. Tento benefit vitamínu B5, který můžete získat používáním jojobového oleje, chrání pokožku před infekcemi a bakteriemi, když se snaží léčit.

 Jojobový olej

Hydratace pokožky s jojobovým olejem

Jedna z hlavních výhod jojobového oleje je, že působí jako zvlhčovač. Mazové žlázy jsou mikroskopické žlázy v kůži, které vylučují mastnou hmotu, kožní maz.

Textura a použití mazu jsou velmi podobné jojobovému oleji, takže jak stárneme, mazové žlázy produkují méně mazu, což je důvod, proč máme suchou pokožku a vlasy – může to dokonce vést k lupům nebo svědění pokožky hlavy.

Olej hraje roli kožního mazu a působí na zvlhčení pokožky a vlasů, když to tělo přestane dělat přirozeně. Na druhé straně příliš mnoho mazu, ke kterému dochází během puberty nebo když jsou hladiny hormonů vysoké, může vést k mastné pleti se sklonem k akné.

Jojobový olej odstraňuje také lepkavé nahromadění nebo přebytečný maz, čímž udržuje hladinu oleje v rovnováze. To z něj činí silnou přírodní léčbu ekzému, jakož i domácí lék na akné, navíc je vhodný i na jiná onemocnění suché pokožky.

Suchost je způsobena ztrátou vody v horní vrstvě kůže. Jojobový olej je změkčující prostředek – což znamená, že zvlhčuje a zabraňuje podráždění nebo šupinatým a drsným místům.

Funguje tak, že na vrchní části pokožky vytváří mastnou vrstvu, která zachycuje vodu. Jojoba působí na obličej, krk, ruce, nohy a vlasy. Můžete jej použít kdekoli na těle, protože neobsahuje žádné chemikálie, které by způsobovaly alergickou reakci.

Podle výzkumu má olej z jojoby prokázáno protizánětlivé účinky a má potenciální využití při různých onemocněních, včetně kožních infekcí, stárnutí a hojení ran.

Podpora zdraví pokožky

Jojobový olej neucpává póry. To z něj činí skvělý produkt pro ty, kteří jsou náchylní na akné. Je bohatý na jód, který bojuje proti růstu škodlivých bakterií, které vedou k vyrážkám.

Antioxidanty přítomné v přírodním jojobovém oleji zklidňují vrásky a přirozeně zpomalují další známky stárnutí. Výsledky prokázaly, že jojobový olej urychluje uzavírání ran na pokožce a stimuluje syntézu kolagenu.

Holení s jojobovým olejem

Pánové, skvělá zpráva, už nemusíte používat krémy na holení – místo toho vosková textura organického jojobového oleje eliminuje hrozbu při holení, jako jsou řezné rány a zarudnutí po holení žiletkou. Navíc, na rozdíl od některých krémů na holení, které obsahují chemikálie, je 100% přírodní a podporuje hebkou pokožku.

Vyzkoušejte: jojobový olej použijte před holením, vytvoří hladký povrch na holení, a po holení jej aplikujte znovu, zvlhčí a regeneruje pleť.

Holenie s jojobovým olejom

Bezpečné odstranění make-up s olejem

Namísto používání různých odstraňovačů make-upu, které většinou obsahují chemikálie, je organický 100% jojobový olej přirozeným nástrojem, který odstraňuje nečistoty, make-up a nečistoty z obličeje.

Jeho použijte na obličej je naprosto bezpečné a je bezpečný i jako přírodní odstraňovač make-upu a navíc je hypoalergenní.

Krásné vlasy s jojobovým olejem

Zlepšuje roztřepené konečky, strukturu vlasů, ošetřuje suchou pokožku hlavy a zbavuje lupů. Můžete použít jojobový olej pro dodání lesku a zjemnění vlasů - navíc přirozeně eliminuje krepovatění.

Olej je určitě lepší možnost než používání různých kondicionérů a vlasových přípravků, které jsou plné chemikálií, které nepříznivě působí na vlasy.

Jojobový olej se v poslední době dostává do pozornosti při léčbě alopecie, což je ztráta vlasů v důsledku plísňové infekce nebo poškození vlasového kmene a folikulů.

Běžné používané oleje pro růst vlasů, jako je levandulový olej, rozmarýnový olej, tymiánový olej a cedrové dřevo, se osvědčily.

Doporučení: Protože použití 100% esenciálních olejů přímo na vlasy může u některých lidí způsobit mírné podráždění, doporučujeme jejich smíchání s jojobovým olejem.

Přidání tří až šesti kapek esenciálního oleje do jedné polévkové lžíce jojobového oleje slouží jako přírodní přípravek proti vypadávání vlasů.

Na rozčesání vlasů přidejte několik kapek jojobového oleje do hřebene nebo přímo do vlasů. Obnovením hydratace je pokožka hlavy ve zdravějším stavu a vlasy mají větší pravděpodobnost růstu.

Jak používat jojobový olej?

  • Akné - pomocí čistého vatového tampónu naneste jojobový olej na místa náchylná k akné ráno a večer. Můžete jej také kombinovat s esenciálními oleji proti akné, jako je kadidlo a levandule.
  • Balzám na rty - naneste jednu až dvě kapky jojobového oleje na rty stejně jako běžně používaný balzám
  • Hydratační krém na obličej - naneste čtyři až šest kapek oleje na obličej ráno a večer před spaním. Jojobový olej si můžete nechat na tváři i přes noc, a tak bude vyživovat pokožku během spánku.
  • Hydratační přípravek na vlasy – jednu až dvě kapky naneste na vlhké vlasy po sprchování. Pokud máte roztřepené nebo suché konečky vlasů, vmasírujte si jojobový olej do konečků po sprchování a před úpravou vlasů.
  • Odstranění make-upu - přidejte tři až pět kapek jojobového oleje na vatový tampon a make-up setřete.
  • Redukce vrásek - použijte jednu až tři kapky jojoby a aplikujte ji na vrásky, krouživými pohyby vtírejte olej do pokožky, dokud se nevstřebá.
  • Repelent proti komárům - kombinace jojobového oleje, kokosového oleje, řepkového oleje a oleje s vitamínem E může pomoci odpuzovat komáry na tři až čtyři hodiny.
  • Úleva pokožce po spálení od slunce - vetřete kapku jojobového oleje do postižených oblastí.

Diskuse

(0 komentářů)

Nový komentář

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

  • 100% přírodní esenciální olej Anýz 10ml 188 Kč 50%

    AKCE LÉTO

    100% přírodní esenciální olej Anýz 10ml

    Anýzový olej je 100% čistý, přírodní, autentický esenciální olej, který působí relaxačně, odstraňuje únavu a zlepšuje spánek.

    Skladem

    94 Kč

    188 Kč Sleva 50%

  • Šála exclusive vyšívaná 7 2675 Kč 50%

    DOPRAVA ZDARMA

    Šála exclusive vyšívaná 7

    Exkluzivní ručně tkaná šála ze 100% jemné vlny s krásným vyšívaným vzorem s různými barvami, kvalitní šála z Kašmíru o rozměru 70x200cm.

    Vyprodáno

    1338 Kč

    2675 Kč Sleva 50%

  • 100% přírodní esenciální olej Sauna 5ml 241 Kč 50%

    AKCE LÉTO

    100% přírodní esenciální olej Sauna 5ml

    Čistí mysl a pročišťuje tělo. Nabíjí energií a vitalitou. Posiluje a zvyšuje odolnost organismu. Vytváří pocit lehkosti, svěžesti a pohodlí.

    Skladem

    121 Kč

    241 Kč Sleva 50%

  • Náhrdelník Indie 58 510 Kč 50%

    AKCE LÉTO

    Náhrdelník Indie 58

    Ručně vyrobený náhrdelník z Indie, který zaujme jedinečným designem. Krásný šperk, který potěší a skvěle doplní vaše oblečení.

    Vyprodáno

    255 Kč

    510 Kč Sleva 50%

  • 100% přírodní esenciální olej Koncentrace 5ml 241 Kč 50%

    AKCE LÉTO

    100% přírodní esenciální olej Koncentrace 5ml

    Zvyšuje koncentraci, pozornost a zlepšuje bystrost mysli. Zvyšuje efektivitu a přispívá k úspěšnějšímu procesu učení. Pomáhá při psychickém a emocionálním stresu.

    Skladem

    121 Kč

    241 Kč Sleva 50%

  • 100% přírodní olej na bradu a vousy 30ml 455 Kč 50%

    AKCE LÉTO

    100% přírodní olej na bradu a vousy 30ml

    Každodenní péče s tímto olejem pomáhá udržet krásný vzhled vousů a brady. Stimuluje růst, posiluje bradu, dodává lesk a hebkost.

    Skladem

    228 Kč

    455 Kč Sleva 50%

Otázka

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Potřebujete poradit?

Sme tu pre Vás.

+421 911 121 441

Kontrolný kód

i
Předvolby soukromí

Cookies používáme ke zlepšení vaší návštěvy této webové stránky, analýzu její výkonnosti a shromažďování údajů o jejím používání. Za tímto účelem můžeme použít nástroje a služby třetích stran a shromážděné údaje se mohou přenést k partnerům v EU, USA nebo jiných zemích.

Klepnutím na „Přijmout všechny cookies" vyjadřujete svůj souhlas s tímto zpracováním. Níže můžete najít podrobné informace nebo upravit své preference.

Zásady ochrany soukromí

Ukázat podrobnosti
Tento web je chráněn reCAPTCHA a Google. Platí Zásady ochrany osobních údajů a Smluvní podmínky.

Přihlášení

Zapomenuté heslo

Produkt byl vložen do košíku
Pokračovat v nákupu Objednat